Sekmadienį, lapkričio 15 dieną, Vilniuje baigėsi aštuntasis „Vilniaus Gospel 2009“ festivalis, šiemet sulaukęs itin gausaus žiūrovų susidomėjimo. Festivalyje netrūko giedros nuotaikos, uždegančių gospel giesmių bei besišypsančių žmonių veidų. Apsilankiusieji festivalio renginiuose buvo sužavėti gera atmosfera ir energija trykštančiais Lietuvos bei užsienio gospel muzikos atlikėjų pasirodymais.

Atidarymo koncertą pradėjo Tikėjimo bažnyčios choras „Maranata“, kurie jautriomis giesmėmis nuteikė žiūrovus tikrai gospel muzikos šventei. Po jų pasirodęs populiariausias Lietuvos gospel choras „Sounds in G“ su energingąja vadove Kristina Žaldokaite sukėlė euforiją salėje, pakeldami žiūrovus iš savo vietų. Po pertraukos sugrįžusius muzikos mylėtojus pasitiko charizmatiškųjų svečių iš Švedijos duetas – Jonas Engströmas ir Monica Tornquist. Po linksmų Monicos juokelių gerai nusiteikusią publiką sužavėjo galingu vokalu atlikti kūriniai, kuriuos fortepijonu grojo Jonas Engströmas. Vakaro kulminacija buvo festivalio žvaigždės iš Jungtinių Amerikos Valstijų Jay T. Hairstono pasirodymas. Prieš atlikdamas savo kūrinius, jis kiekvieną iš jų pakomentuodavo, taip atskleisdamas tikrąją gospel giesmių prasmę. Atlikėjo pasirodyme liejosi soul, jazz, rnb muzikos ritmai.

Antrąjį vakarą Vilniaus Bernardinų bažnyčioje vos tilpo visi, norintys pamatyti jungtinio gospel choro, kurį sudarė daugiau nei 250 atlikėjų iš įvairių Lietuvos miestų, ir solistų koncertą. O jį pamatyti išties buvo verta. Skambėjo žymiosios giesmės „Down by the Riverside“, „Happy Day“, „Take Me To the Water“ ir kt. Darbo turėjo ir publika: Jonas Engströmas visus žiūrovus paskatino uždainuoti giesmę „Amazing Grace“, pats sufleruodamas žodžius. Bažnyčioje abejingų gospel muzikai nebuvo – kas dainavo kartu su atlikėjais, kas lingavo, kas plojo, kai kurie netgi šoko.

Festivalis baigėsi sekmadienio mišiomis su jungtinio gospel choro giesmėmis. Atrodo, jog šiemet festivaliui „Vilniaus gospel 2009“ pavyko sukurti tikrą gospel šventę Vilniuje ir pasidalinti Gerąja naujiena su daugeliu žmonių. O gospel muzikos mylėtojai laukia kitų metų, kai gospel muzika vėl karaliaus sostinėje.