plakatasViešoji įstaiga Socialinės ir verslo iniciatyvos, asociacija Lietuvos jaunųjų krikščionių sąjunga ir svetingumo kompleksas MONTE PACIS 2014 m. rugsėjo 20-21 dienomis Kaune rengia pirmąsias Kauno GOSPEL muzikos dienas Pažaislyje, skirtas pristatyti gospel muzikos žanrą Kauno miesto gyventojams ir svečiams. Tikimasi, kad šis projektas taps kasmetiniu Kauno miesto renginiu, siekiančiu suburti suaugusiųjų ir jaunimo gospel chorų bendruomenę bei skatinti naujų bažnytinių ir pasaulietinių chorų atsiradimą ir vystymąsi. Tikimasi, jog projektas formuos naujas suaugusiųsiu ir jaunimo chorinio muzikavimo tradicijas, skatins muzikinį išprusimą, kolektyvų iniciatyvas bendradarbiauti, kartu ugdys ir vystys chorinės kultūros muzikinę – meninę raišką.

RUGSĖJO 20 D., ŠEŠTADIENIS, 17 VAL.
Svetingumo komplekso MONTE PACIS karietų aikštė
GOSPEL MUZIKOS KONCERTAS

Atlikėjai:
Gospel dainininkės Monica Törnqvist (Švedija) ir Kristina Žaldokaitė (Lietuva);
Vilniaus Šv. Jonų bažnyčios gospel choras (vad. Kristina Žaldokaitė, akompaniotorius Vilimas Norkūnas);
Kauno įgulos bažnyčios kamerinis choras „Te Deum“ (vad. Audrius Petrauskas, solistė Giedrė Prialgauskienė, akompaniatorė Goda Palskytė)
 Staliukų rezervacija tel.: +370 37 45 82 82

RUGSĖJO 21 D., SEKMADIENIS, 11 VAL.
Pažaislio bažnyčia
Šv. Mišios kartu su gospel giesmėmis

13 VAL.
Svetingumo kompleksas MONTE PACIS
Gyvų istorijų ciklas Pažaislyje HORTUS CONCLUSUS: paskaita su gyvai atliekamomis giesmėmis„Gospel muzikos žanras Lietuvoje ir svetur“. Lektorė: Monica Törnqvist (Švedija). Reikalinga išankstinė rezervacija tel.: +370 37 45 82 82

RENGINIAI NEMOKAMI


DAUGIAU APIE ATLIKĖJUS IR GOSPEL CHORUS:


monika MONICA TÖRNQVIST

Monica Törnqvist – ilgametė Vilniaus gospel festivalio bičiulė, dainininkė, muzikos mokytoja ir chorų vadovė iš Švedijos. Monica baigė Švedijos muzikos universitetą kaip dainininkė ir vokalo pedadogė. Ilgus metus dainavo viename žinomiausių Stokholmo gospel chorų „Credo“, bei vokaliniuose ansambliuose,  kurie talkindavo žymiausiems Švedijos populiarios muzikos atlikėjams. Monica koncertuoja ne tik gimtinėje, bet ir daugelyje kitų šalių, organizuoja ir veda gospel seminarus bei dainavimo pamokas. Viešiedama Lietuvoje ji ne kartą įrodė, kad savo nuoširdumu ir spinduliuojančia energija moka pavergti žmonių širdis.

 

 

vilniausVILNIAUS ŠV. JONŲ BAŽNYČIOS GOSPEL CHORAS

Choro vadovė – Kristina Žaldokaitė
Koncertmeisteris – Vilimas Norkūnas

Vilniaus Šv. Jonų bažnyčios gospel choras susibūrė 2009 m. K. Žaldokaitės iniciatyva. Jame gieda labai įvairaus amžiaus žmonės, nuo moksleivių ir studentų iki dirbančiųjų įvairiose srityse. Choro narius vienija didžiulis džiaugsmas giedant, dalinantis su visais gospel muzika ne tik bažnyčioje, bet ir už jos sienų. Nuo pat susibūrimo choras aktyviai dalyvauja Vilniaus Gospel muzikos festivaliuose, patys rengia ir dalyvauja šlovinimo vakaruose bei gospel muzikos koncertuose, gieda Šv. Jonų bažnyčioje, sekmadieninėse Šv. Mišiose, 13 val. ir visada laukia žmonių, mėgstančių šį religinės muzikos žanrą ir norinčių prisijungti.

Los sexólogos explican por qué los hombres tienen dificultades con Lovegra. Sin embargo, humanmanufacturing.com la investigacion se llenan de sangre, la nicotina tiene un efecto negativo sobre el metabolismo celular.

 

 

krist

KRISTINA ŽALDOKAITĖ

Kristina Žaldokaitė baigė Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Džiazo skyriaus dainavimo specialybę, ilgus metus buvo vienintelio Lietuvoje gospelchoro „Sounds in G“ vadovė bei nepailstantis Lietuvos scenos žvaigždžių back vokalas. Sceninę patirtį ji kaupė įvairiuose džiazo festivaliuose ir konkursuose, televiziniuose projektuose („Super 5“, „Lietuvos dainų dešimtukas“, „Dainų daina“ ir kt.) bei koncertuodama visoje Lietuvoje. Šiuo metu Kristina yra Vilniaus Šv. Jonų bažnyčios gospel choro vadovė, grupės „Gospel komanda HARK!“ meno vadovė, Vilniaus gospel festivalio organizatorė, įvairių muzikinių projektų dalyvė bei grupių narė.

 

 

 

choras

KAUNO ŠV. ARKANGELO MYKOLO (ĮGULOS) BAŽNYČIOS KAMERINIS CHORAS “TE DEUM”

Choro vadovas: Audrius Petrauskas
Koncertmeisterė – Goda Palskytė

Kamerinis choras „Te Deum” susikūrė 1990 m. Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje. Jo įkūrėja smuikininkė Asta Vištakytė. Choro įkūrėjai a.a. Astai Vištakytei – Armonienei persikėlus į Vilnių, nuo 1996 m. choro vadovavimą perėmė Audrius Petrauskas. Choras organizavo koncertus su styginių kvartetu „Acollada“ (vad. Virginijus Užameckis). Nuo 2003 m. choras gieda Šv. Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje, sumos metu. Po šios bažnyčios vėliava  kelis kartus  (2004 m. 2007 m. 2012 m.) dalyvavo sakralinės muzikos konkursuose „Cantate Domino“ (du kartus laimėtos 3 – čios vietos). 2006 m. koncertavo su Kauno karinių oro pajėgų pučiamųjų orkestru  rotušės aikštėje (Kauno dienų šventėje). 2009 m. choras dalyvavo Lietuvos televizijos konkurse „Lietuvos balsai“. 2010 m.- tarptautiniame moderniosios muzikos festivalyje „Iš arti“, tarptautiniame konkurse „Laudate Dominum“ Vilniuje (laimėta 4 – toji vieta) ir tarptautiniame konkurse „Ohrid choir festival“ Makedonijoje. 2011 m.- festivalyje „Corpus Christi“ Antverpene (Belgija) ir konkurse „Laudate Dominum“ Vilniuje – apdovanotas už geriausiai atliktą privalomą kūrinį. 2011 m. dalyvavo TV 3 tiesioginėje transliacijoje „Varom už Lietuvą“, skirtą Europos krepšinio čempionatui. 2013 m. vėl dalyvavo konkurse „Ohrid choir festival“ (laimėta 3 vieta). 2014 m. kartu su VRM orkestru atliko Jacob De Hann kūrinį „Missa Katharina“, skirtą žuvusiems Lietuvos keliuose. 2014 m. dainavo su žymiais žymiais estrados dainininkais LNK tiesiogineje transliacijoje skirtoje Vasario 16 d.

Parašykite komentarą

Jūsų el. paštas nebus viešinamas. Privalomi laukai pažymėti *

Post comment